Boek

Ons brein gaat de komende jaren veranderen. En dat is nodig ook gezien de moeilijke economische ontwikkelingen die onze bedrijven tergen. We hebben een andere manier van denken nodig om ideeën te kunnen bedenken die van toegevoegde waarde zijn. Denk aan 'smart highways' die energie genereren waar lantaarnpalen mee worden verlicht of sportscholen waarbij de vrijgekomen energie van sporters wordt geschonken aan een goed doel. Bijvoorbeeld een school in de buurt die het moeilijk heeft.

Dit boek geeft inzicht in de methode hoe je tot vernieuwende concepten komt. Elk bedrijf is eigenlijk al een concept met een eigen DNA. Je moet het alleen nog zichtbaar maken voor de buitenwereld. En koppelen aan nieuwe trends en latente behoefte van klanten, zodat je concept niet 1.0 maar 3.0 wordt en weer future proof is en boven de massa uitstijgt.

Ons denken verschuift langzaam van analytisch- naar conceptdenken, omdat we met designdenken andere delen van de hersenen activeren en daarmee creatievere oplossingen kunnen aandragen voor de ingewikkelde problemen waar de mensheid nu mee kampt.

Conceptdenken doe je met je linker- en rechterhersenhelft tegelijk. Deze moeten in evenwicht zijn om bijzondere ideeën te kunnen bedenken die van toegevoegde waarde zijn. 90% van de mensen is linksbreinig. Monique Juffermans, de auteur van het boek, roept daarom professionals op meer hun rechter hersenhelft te trainen.

Het boek onthult tips en een effectieve methode om onderscheidende concepten te creëren. Wij moedigen je aan om de methode te testen en je ervaringen met ons te delen. Meld je aan en word lid van dit innovatieve platform. Eens in de twee weken zal hier een hoofdstuk van het boek worden geplaatst en alle waardevolle opmerkingen en bevindingen zullen worden toegevoegd aan het boek. Na een periode van zes maanden zal elke co-auteur een eivormig gedrukt exemplaar van het boek ontvangen. Wanneer je het boek uit hebt, kun je de voor- en achterkant van het boek aan elkaar 'klitten', waardoor er een ei-sculptuur ontstaat. Conceptdenken is niet zo moeilijk. Je moet alleen de juiste methode gebruiken. Ons brein is namelijk gewend om vaste patronen te volgen. Als je het niet provoceert, kom je niet tot een breder inzicht.

Doe mee. Meld je hier aan om het boek te bestellen en je mening te delen.

Deelnemende Conceptdenkers

Recente activiteiten

© 2017   Gemaakt door Monique Juffermans.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden