Wereldproblemen

Hoe kunnen we de uitstoot van CO2 verminderen?

CO2 is de chemische naam voor kooldioxide. Deze stof komt vrij bij de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals olie en aardgas. Vooral de CO2 uitstoot door de zware industrie, het transport en het verkeer is een groot probleem. Het is dus heel erg belangrijk om de CO2 uitstoot te verminderen. Wanneer dit op de lange termijn niet gebeurt, dan kan dit leiden tot een versterkt broeikaseffect. Diverse diersoorten zijn daardoor al uitgestorven en regenwouden zijn kleiner geworden. 

Frank Tjepkema geeft volgende week in NRC Next zijn conceptuele oplossing ter vermindering van de CO2 uitstoot. Doe mee en laat je mening horen om samen tot een oplossing te komen. Edward de Bono pleit voor een rijbewijs op slechts bepaalde dagen.

Frank Tjepkema plaatst koeien in een flatgebouw met zijn zelfvoorzienende boerderij.

Edward de Bono laat vervuilende fabrieken op het laagste punt in de Rijn vestigen, zodat ze hun eigen vieze water moeten tappen en zo hun eigen probleem moeten oplossen.

Denk na over een conceptuele manier voor het verminderen van vervuilende auto's, de uitstoot door transport, fabrieken, afval of hoe je milieubewust landbouw kunt bedrijven.

Geef jouw conceptuele oplossing voor de vermindering van de CO2 uitstoot en misschien kom jij naast Frank Tjepkema wel in de volgende NRC Next!


Comment Form is loading comments...

Deelnemende Conceptdenkers

Recente activiteiten

© 2017   Gemaakt door Monique Juffermans.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden